Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112

RSS

 

Päiväkirja

Sekalaisten ajatusteni ja kommellusteni kokoontumispaikka

 

Jos olisin...
20.04.2019 21:51 | Unisiipi

En ole käynyt täällä pitkään aikaan. Eikä nyt ole tarkoitus tehdä parannusta tai paluuta tai muutenkaan puhua asiasta. Näin tämän haasteen I Wonderlanissa ja halusin tehdä myös. Alunperin tämän on tainnut tehdä Paperiviilto. En haasta ketään, napatkaa jos satutte tänne eksymään ja tehkää itse (vaikka ette julkaisisi minnekään), koska tämä oli kovin hauskaa tehtävää. Mukava nähdä, että tällaisia ketjuja taas kiertelee!

1. Jos olisin eläin, olisin... kilpikonna, sellainen suuri joka ui valtameressä kilpikonnaparvessa (jos edes on olemassa kilpikonnaparvia, sitä en tiedä)

2. Jos olisin väri, olisin... vihreä, se on varmaan kaunein väri, jonka tiedän

3. Jos olisin kasvi, olisin... mänty

4. Jos olisin kirja, olisin... self help kirja, josta ei olisi paskaakaan hyötyä

5. Jos olisin ruoka, olisin... tomaattisoijarouhekastike riisillä

6. Jos olisin mauste, olisin... joku todella turha mauste, jota ei koskaan käytettäisi. En tiedä mausteiden nimiä, kun en niitä käytä

7. Jos olisin juoma, olisin... vettä

8. Jos olisin fiktiivinen hahmo/olento, olisin... noita

9. Jos olisin vuodenaika, olisin... loppusyksy, juuri ennen talvea, marraskuun lopulla

10. Jos olisin vuorokaudenaika, olisin... kello 23:59

11. Jos olisin rakennus, olisin... vanha lato

12. Jos olisin huone, olisin... takaoven luona oleva pieni eteinen, jonka kautta ei oikeastaan enää kuljeta vaan siellä vain säilytetään tavaroita

13. Jos olisin huonekalu, olisin... käsintehty puinen lipasto, jossa säilytettäisiin kaikenlaisia tavaroita

14. Jos olisin esine/asia, olisin... no se lipasto. Tai sitten todella lämmin viltti

15. Jos olisin luonnonpaikka, olisin... aarniometsä

16. Jos olisin taivaankappale/-ilmiö, olisin... sade

17. Jos olisin kirjoitusfontti, olisin... calibri leipäteksti

18. Jos olisin soitin, olisin... en erityisemmin tiedä soittimista. Sähkökitara 

19. Jos olisin musiikkikappale, olisin... en muista kappaleita ja suosikki vaihtelee niin usein. Jos olisin jokin muu kuin ihminen, en todellakaan olisi musiikkikappale

20. Jos olisin auto, olisin... autoistakaan en tiedä. Pienenä halusin jaguarin, eli sanotaan sellainen

21. Jos olisin jokin muu kulkuväline, olisin... raitiovaunu

22. Jos olisin liikuntalaji, olisin... juoksu

23. Jos olisin vaatekappale, olisin... villapaita

24. Jos olisin tyylikausi, olisin... en tiedä näitä

25. Ja vielä lopuksi, jos voisin olla ihan mitä tai kuka tahansa, olisin... lintu. Kliseinen vastaus, mutta jos olisin puoliksikaan niin vapaa, kuin kaikki puhuvat lintujen olevan, olisin iloinen

 


 - Unisiipi  | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5. Pisteet: 5.000
Fangirl moment!
24.02.2019 20:12 | Unisiipi

Maailmanloppu on lähempänä kuin uskotkaan. Sen voi ymmärtää, jos kiipeää korkealle kalliolle Helsingin Pasilassa ja osaa katsoa oikein.

- Suomen kuvalehti

Aina kun äiti suosittelee jotain, toimi vikisemättä niin. Ihme, kun en ole jo oppinut. Tätäkin ensin ajattelin, että ehkä skippaan, onpa kamalan pitkä teksti. Äiti kysyi tunnin päästä, olenko jo lukenut. Kaipa se sitten on pakko lukea, jos äiti noin pakottaa. Ei mutta heei siinähän on äänite-vaihtoehto! Voin kuunnella samalla, kun pelaan!

Ai että oli ihanaa pitkästä aikaa kuunnella taas jotain uutta ja kiinnostavaa ja HITAASTI. Siis kaikki youtubessa puhuvat niin helvetin nopeasti, siitä on hankala löytää mitään tunnelmaa. (okei, en ole kokeillut noita asmr juttuja, niistä en tiedä, ovatko rauhallista puhetta ja samalla silti asiaa) Muutenkin ihana kuunnella jotain vaihteeksi suomeksi, kun niin paljon tulee kuunneltua englanniksi kaikenlaista. 

Sitten vielä tämä asia, mistä puhutaan. En osaa ottaa kantaa mitenkään järkevästi muuta kuin että hyvää asiaa ja hienosti esitettynä. Laadukas journalismi on vain niin nautinnollista. Saisikohan sitä asmr versiona, hmm...

Suosittelen! Jos sulla on osunu silmään/korvaan viimeaikoina jtn kiinnostavia lehtijuttuja, linkkaa tohon alle. Mielelläni opin aina vähän jotain uutta cx


 - Unisiipi  | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.
Käyttäkää koulua hyväksi lapset
23.02.2019 19:55 | Unisiipi

Meiän koulussa on ihana väritulostin, jota oon pahoinpidelly viimeset kolme vuotta. Jos teillä saa ilmaiseksi tulostaa niin toimikaa! Nimimerkillä: lähdin jo virallisesti koulusta, mutta tässä suunnittelen tulostavani koko loppukevään siellä kaikenlaista säästöön tulevaa varten.

Tykkään käyttää kuvia bujossani, ja vaikka koulun tulostimien laatu ei ole maailman paras, se on silti tosi hyvä ja kelpaa hyvin tohon tarkotukseen. Kuviahan voi käyttää vaikka mihin muuhunki. Pari ideaa: tässä, tässä, tässä ja tässä. Tai sit niitä voi hilloa kansioon mahdollista tulevaa käyttötarkoitusta varten ;))

Koska en tiedä, mihin noita kuvia haluan joskus käyttää, yritin etsiä paikkaa, josta saisi ilmaiseksi kuvia, joita saisi myös julkaista halutessaan. (mitään suunniteltua julkaisupaikkaa ei tosiaan ole, mutta mistäs sitä ikinä tietää, mihin elämä vie) Päädyin Unpslashiin. Jos ymmärsin tekijänoikeusehtoja oikein, mitä vaan kuvia, joissa ei näy ihmisen kasvot niin että hänet tunnistaa, saa käyttää omiin julkaisuihin. (suositeltavaa toki mainita kuvan ottaja, säästän nämä mahd. tulevaa varten drive-kansioon) Mikäli kiinnostaa tällasest kuvat niin mene ihmeessä kattomaan! Ja jos huomaat, että ymmärsin tekijänoikeusasiat väärin, tule ilmoittamaan siitä mulle. Haluan toimia näissä asioissa reilusti.

Kannattaa tulostaa pienemmissä erissä eri päivinä, niin ei herätä turhaan huomiota. Meillä koulussa ainakin sääntönä, että max. 10 värillistä paperia per naama per kuukausi, mutta ei kukaan tätä valvo. Kunhan pitää matalaa profiilia kirjastossa tulostaessa, eikä seiso siellä tulostimella kymmentä minuuttia sataa sivua odottamassa, niin ei ne tädit mitään huomaa. 

Noniin, nyt olen jakanut syitä tulostaa kuvia ja paikan, josta saa hienoja kuvia ilmaiseksi. Sitten vain mars koululle tulostamaan! 


 - Unisiipi  | Kommentit (1)Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.
Trollilolli
22.02.2019 19:37 | Unisiipi

Yks helmikuun tavoitteista oli tehdä tänne kahdeksan postausta. Tähän mennessä olen tehnyt kaksi. Eli kuusi puuttuu ja täytyy hiukan huijata, milloin postauksen kirjoitin (oikeasti 24.pv, mutta suntuubissa sen voi muuttaa) c:< 

Loput mun kuun tavoitteista ei onnistunut (penkkareita lukuunottamatta), koska en tehnyt lukusuunnitelmaa. No, nyt tein sellaisen, joten toivotaan, että maaliskuun tavoitteet täyttyisivät. (jos teen myös bujon joskus :D)

Mites teilläpäin pörisee? Mä oon kattonu tv:tä, pelaillu, nukkunu ja ulkoiluttanu koiraa. Toi koira on oikeesti tässä kuussa rajoittanut mun opiskelua tosi paljon. Meni hetki tajuta, että se vie mun päivistä ne parhaat opiskeluajat, joita mulla ei oo varaa luovuttaa. Ei, en ole heittämässä koiraa ikkunasta ulos vaan järjestän sen ulkoilutuksen muuhun kun oman parhaan työajan päälle. Ja painostan muita enemmän viemään sitä ulos, ettei meni joka päivä kamalasti aikaa. Muuten mielelläni viettäisin ulkona paljon aikaa, mutta mun täytyis nyt opiskella niin että yritän leikata siitä tai ainakin järjestää sitä paremmin.

Sellasta draamaa. Oikeastaan elämäni on ollut aika tylsää ja olen ollut siihen aika tyytyväinen. On mukava elää melko tylsää elämää. Kun vielä saa tän stressin pois ylppäreiden jälkeen niin alan olla tyytyväinen. Vauhdilla tässä mietin jo uusia projekteja, vaikka on tää opiskelu vielä ihan kesken :'D Kaipa se motivoi opiskelemaan, en tiedä. Motivaatiolla ei oo kyl viimesen kolmen vuoden aikana tehty mitään koulussa (paitsi mantsaa, ah <3)

Noniin, sinua on nyt varoitettu, valmistaudu postausspämmiin (okei, varmaan vähän myöhässä, koska luet noi "aiemmin" julkaistut ensin)


 - Unisiipi  | Kommentit (2)Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.
En tehny mitään
10.02.2019 19:37 | Unisiipi

Piste. Postaus valmis XD

Ne, joista tuntuu pahalta, koska eivät tehneet viikolla mitään(mitä olisi täytynyt), ette ole yksin. Tai no, en nyt tiedä, tuntuuko musta hurjan pahalta. Aika rauhallisin mielin olen lööbaillut.

Tää yhteiskunta tekee rauhallisen viikon viettämisen kyllä aika mahottomaks. Meinasin just äsken kirjoittaa rauhallisen sijaan turhan, turhan viikon. Sekin on tän yhteiskunnan ja kulttuurin tuotosta, että ajattelen automaattisesti rauhassa vietettyä viikkoa turhaksi. Että jos en tee tarpeeksi, olen huono. Että turhalaisin aikaani, jos en tekisi koko ajan jotain tavoitteellista(, jossa tavoitteena on raha, koulutus etc yhteiskunnallisesti hyväksyttävä asia).

Muistan kun protulla meidän ohjaaja kerto reppureissanneensa Aasiassa. Se oli asunu mm. sellasessa kylässä, jossa ihmiset oli koko sen vierailun ajan vaan nukkunu päivät riippumatoissa. Ne teki 1/3 vuodesta töitä ja sai siitä tarpeeksi rahaa, että saattoivat rauhassa levätä loppuvuoden. Matkailua tai kalliita tavaroita niillä ei ollut varaa harrastaa, mutta sen sijaan niillä oli paljon enemmän lomaa kuin muilla. Ohjaaja oli heti miettinyt, että ne sais kaks satoa lisää tehtyä vuodessa ja jos tehostais toimintaa niin jopa neljä. Näin ne sais enemmän rahaa ja vois vaurastua. Mutta se ei kuitenkaan ehottanut tätä. Koska tämän ensimmäisen ajatuksensa jälkeen se tajusi, että nämä ihmiset ovat onnellisia maatessaan riippumatoissa. Että se rauhallisempi elämäntyyli toi heille paljon sisältöä elämään.

Siitä on jo monta vuotta, kun ton kuulin, joten yksityiskohdat on aikalailla karissu pois. Tarinan opetus on kuitenkin jäänyt muhimaan mun mieleen ja aika usein mietin, että kumpaan ryhmään haluan kuulua. Toisaalta pidän tekemisestä, mutta toisaalta olis mukava tehdä ja sit olla rauhassa. Antaako kaikki säätö mun elämään enemmän kuin vaan oleminen? Osaanko mä enää edes vaan olla?


 - Unisiipi  | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.©2019 Ajatusteni romukoppa - suntuubi.com