Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311

RSS

 

Päiväkirja

Sekalaisten ajatusteni ja kommellusteni kokoontumispaikka

 

Pohdi ja vastaa
11.08.2019 21:08 | Unisiipi

Taas yks tägi tai haaste nimellä tää taitaa olla. Näihin on aina kiva vastailla, niin että tehdäänpäs taas. Tällä kertaa vähän deepympi juttu, kiitos haasteesta kuuluu Lakritsipiipulle. Myös ainakin Ai on vastannut tähän ja jos joku muukin niin huutakaa kommenteissa nimenne ja lisään sen tähän. Ite en haasta ketään, mutta tarttukaa ihmeessä tekin tähän(vaikka kommenteissakin), jos innostutte! Näihin on aina niin hauska vastailla c:

1. Kerro parisuhde tilanteestasi. Jos olet sinkku, puhu sinkkuna olemisen hyvistä ja huonoista puolista.

Ihana oletus tässä, että kaikki me suntuubikirjottajat (tai entiset sellaiset) oltais sinkkuja :D Ikävä kyllä se taitaa olla myös todenmukainen oletus, koska mäkin oon sinkku XD Hyviä puolia on ehottomasti aika ja vapaus tehdä, mitä haluaa sillä ajalla. Huonoja puolia se yksinäisyys, joka välillä iskee, kun joutuu katsomaan elokuvan yksin ilman kainaloa tai kukaan ei vastaa, kun haluaisi tehdä jotain illalla. Puolensa kussakin.

2. Missä haluaisit olla 10 vuoden päästä?

Helvetin hankala kysymys. En yhtään tiedä, mitä tulen lopulta opiskelemaan ja mihin töihin siitä pääsen. Mutta jos sitä melko yleismaallisesti vastaa, niin haluaisin asua jossain metsän lähellä ja luottaa siihen, että mulla on tulevaisuus. Tällä hetkellä puhe ilmastonmuutoksesta on niin rajua (ja syystäkin), että en oikein näe kymmenen vuoden päässä olevan minun elävän rauhallista elämää ja suunnittelevan perheenlisäystä, niinku kolmekymppisenä usein tunnutaan tekevän. Mutta katsotaan asiaa sitte, ehkä tää maapallo tästä vielä pelastetaan. 

3. Mitkä on top 5 ärsyttävintä asiaa mitä tiedät?

1. Game of thronesin viimeisimmät kaksi kautta. En viittii spoilaa tässä ketään, mutta ai tätä vitutusta. Toivottavasti kirjoista tulee parempia.

2. (tätä oliki jo hankalampi keksiä, toi ykkönen tuli heti sydämestä ku luin kysymyksen XD) Kun jonku koira käy koirapuistossa omani päälle. Inhoon a) sitä että hyvä puistohetki meni pilalle, b) sitä että ne ees tuli puistoon, kun koira ei osaa käyttäytyä, c) sitä että päälle käyminen on koiralleni inhottava kokemus ja d) sitä miten tämän jälkeen, kun toinen tai kummatkin osapuolet poistuvat puistosta pikapikaa, asiasta pitää rauhallisesti puhua toiselle tyynnyttävästi ja vähätellen. Ajattelen myös aina, miltä musta tuntuis, jos se oliski mun koira, joka käy toisen kimppuun ja seki on tosi inhottava ajatus.

3. Asioiden rikkominen ja hävittäminen. Todella yleismaallista, mutta sitäkin enemmän perseestä. 

4. Sitä, kun ihmiset sanovat perse tai perseestä. ;D Jotenkin se on vaan tarttunu muhun xd Pelastakaa mut tältä kauheudelta

5. (tätä oli jo aika mahotonta keksiä. eikä noi aiemmatkaan, tota ekaa lukuunottamatta, oo välttämättä niitä kaikkein ärsyttävimpiä asioita, niitä vaan, jotka nyt tulee mieleen) Gosun loppuminen. Ei sen gosun, mikä oli sillon viimesinä vuosina, vaan sen joskus 2010 tienoilla gosun, jossa oli kaikkea hienoa ja oikeasti elämää. Rip gosu 2k16. (ja rip romukopan seuraajat 2k19 ku ilmotin olleeni gosussa ja ne järkytty niin paljon että häipyivät ikiajoiksi XD)

4. Mitkä ovat näkemyksesi uskontoon?

Hävettää, etten tiedä uskonnoista paljoa. En kuulu mihinkään uskontoon ja oon niin huono kommentoimaan uskonto asioita, että oikeesti hävettää jäätävästi. Koska tietoisuuteni on 0, tämä vastaus saa jäädä samalle tasolle. En halua puhua sivusuuni asioista, joista en mitään tiedä. Uskonnot ovat sellainen asia, mistä mun pitäis opiskella lisää.

5. Mikä on lempi lohdutusruokaasi ja miksi?

Keväällä oli snickers. Vedin niitä melkeen joka pv yhen, ku oli yo ja pääsykoe paineet nii kovat. Nyt en oo kesäl vetäny enää ja saa nähä, riittääkö opiskelijabudjetti niihin enää ku koulut alkaa. 

6. Lapsuutesi lempi lelu?

Little pet shopit! Ne vanhat, joissa oli magneetteja! Kokoelmaan ehti viimesimpinä vuosina livahtaa pari reiällistäkin, mutta neki oli aika laadukkaita. Niihin uusiin en koskis pitkällä tikullakaan. Oon säästäny kaikki vanhat pet shoppini, jos joskus saan lapsen nii annan ne sit sille cx (tai sit tää on vale, jota kerron itelleni, koska oikeesti säästään niitä sitä varten, että voin viel rakentaa niil linnoi joskus, mut en vaan haluu tunnustaa sitä itselleni kenellekään)

Mähän en siis paljoa leikkinyt koskaan leluilla vaan pitemminkin järjestelin niitä. Se oli ihan parasta laittaa niille kodit ja rakentaa sellasii isoi pet shop kaupunkei. Äitiki sano, että päiväkerhon täti oli joskus kysyny siltä, että leikkiikö tuo Elsa koskaan, ku olin vaan järjestelly poneja siellä jonoihin. Musta on jopa video, jossa järjestän villieläimiä riviin joskus neljä vuotiaana ja selitän videolle niiden nimiä :D Oon siis tainnu olla aina järjestysfriikki(vaikka aina sitä ei huoneesta huomaiskaan, että järjestäminen on ollu niin lempipuuhaa mulle).

7. Mitkä on sun guilty pleasures ja miksi?

Daily Mail snäpissä on ihan ykkönen! Miksi? Koska se on täynnä juoruja julkkisten elämästä = stalkkerin unelma. En kato Kardashianien tv-ohjelmaa, seuraa niitä instassa tms., mutta rakastan niiden elämän stalkkausta tota kautta. Toinen ehdoton lemppari on Iso-Britannian kuninkaallisten seuraaminen tuolta. Ne väkivaltajutut ja muut skippaan, seuraan tota ihan vaan juorujen takia. 

Toinen guilty pleasure, joka nyt tulee mieleen, on Mustan tikarin veljeskunta -kirjat. Tietäjät tietää. Ei mitenkään laadukkaita, mut luen ne läpi pari kertaa vuoteen aina. 

8. Kirjoita 11 mielenkiintoista faktaa itsestäsi.

(heitetään tähän jtn randomia, koska mielenkiintoinen on paljon vaadittu)

1. Tanssin 13 vuotta (nykyään oon jo lopettanu)

2. Omistan vaaleanpunaisen sadetakin

3. Pidän kelloa aina vasemmassa kädessä (kuka sitä ees pitää oikeassa?? ilmianna itsesi!)

4. Keräilen lasipurkkeja, etenkin Riihimäen lasitehtaan Ilves ja Karhu malleja

5. En ole koskaan murtanut yhtään luuta, mutta olen sairastanut keuhkokuumeen

6. (tässä vaiheessa tajuan, että minussa ei ole todellakaan mitään mielenkiintoista) Tupani on Korpinkynsi (pottermoren avaus lagii nii helevetisti, et en saa enää tähän suojeliustani

7. Mulla on synnyinmerkki vasemmassa nilkassa ja koska sanotaan, että synnyinmerkit on tullu siihen kohtaan, mihin oot aiemmassa elämässä kuollu, oon kuollu ilmeisesti siihen, että musta vuodatettiin veri nilkasta ulos. Muuta tapaa nilkasta kuolemiseen en keksi, saa ehdotella kommenteissa parempaa ;D

8. En oo koskaan onnistunu ylläpitään päiväkirjaa viikkoa kauemmin (mut tää kuvaa kyl suurinta osaa maapallon väestöstä, joten ei kovin ihmeellinen fakta)

9. Harrastan bujoilua (kyllä, ideani on tosiaan ihan lopussa, koska tän te jo varmaan tiesitte, mut en keksiny muutakaan)

10. Haluaisin käydä Norjassa, Pietarissa ja Skotlannissa, mut sit oisin valmis lopettamaan matkustamisen siihen. Näihinkään ei oo mikään hurja kiire mennä eli en ihan huomen oo lähös. Yritän ny rajoittaa lentämistäni

11. (jes! viimeinen!) Yritän taas aloittaa päiväkirjan kirjoittamista (tääki koskee varmaan puolta maailman väestöstä XD)

9. Kirja, jonka voisit lukea uudestaan ja uudestaan kyllästymättä?

Sellaista kirjaa ei olekaan. Luen hyviä kirjoja toisinaan uudestaan, mutta silloin joko skippailen tylsät kohdat tai en ole lukenut kirjaa niin pitkään aikaan, että en enää muista sen kaikkia käänteitä. Kun maailmassa on niin paljon hyviä, vielä lukemattomia kirjoja, en jaksa lukea samaa uudestaan ja uudestaan. 

10. Mitä kadut eniten elämässäsi?

Inhottava kysymys, yritän olla ajattelematta näitä. Mutta tähän on kyllä ainakin yksi vastaus, varmaan useampaakin asiaa kadun todella paljon. Se, mikä heti ensin tulee mieleen, kun katumuksesta puhutaan, on eräs entinen ystäväni. Olimme ystäviä tanssissa, sitten jostain syystä emme enää olleet, sitten parin vuoden päästä aloimme taas jutella tunneilla. Sitten lopetin tanssin (ihan muista syistä), enkä pyytänyt hänen puhelinnumeroaan, vaikka pidin hänestä kovasti. Sitten hän tuli yllättäen alemmalle vuosiluokalleni lukioon ja minulla olisi ollut mahdollisuus tutustua häneen uudelleen, mutta jänistin ja vain kävelin hänen ohitseen moikkaamatta. Kerran, toisen ja sitten en voinutkaan enää moikata kun olin ignoorannut hänet niin monta kertaa. Pidin hänestä todella paljon, mutta en uskaltanut sanoa hänelle moi ja se kaduttaa helvetisti.

11. Kerro mikä on yksi lempi TV-sarjoistasi ja miksi?

Game of Thrones, mutta koska olen puhunut siitä jo aika paljon täällä, sanotaan poikeuksen vuoksi Netflixin You. Mahtava psykologinen jännitys ja romantiikka sarja! Juoni on timanttinen ja yllättää niin monta kertaa. Jopa loppu on erinomainen(toisin kuin, ikävä kyllä, gotissa). Suosittelen, jos väkivalta ei haittaa!

12. Kuinka olet muuttunut viimeisen kahden vuoden aikana?

Tähän kysymykseen olisi jonkun toisen helpompi vastata musta. Ite on hankala sanoa, miten on muuttunu. Mutta yritetään: otan enemmän vastuuta partiossa, omistan koiran ja huolehdin siitä, haluan muuttaa pois kotoa, oon lopettanut lentämisen, oon saanu ajokortin, kirjotin lukiosta läpi, sain hygieniapassin, oon lukenu vähemmän kirjoja ku aiemmin, en enää kirjota, bujoilen. Siinä ensimmäisenä mieleen tulevat asiat. Ei hurjan syvällistä, mutta en halua nyt astua sinne ja kuten sanoin, se on myös itsestään hankalampaa. 

13. Kerro 5 julkkista joiden ulkonäkö miellyttää silmääsi ja miksi.

Ou jee, täältä tullaan :D Mutta selityksiä en kyl osaa jakaa, tykkään niiden vidoista 8) Näit ois varmasti tuhat, mut täs ensimmäisenä mieleen tulevat viis

Tom Holland, Andrew Garfield, Alba August, Alexander Skarsgård, Joe Cole (tietyllä tavalla meikattuna, ihan pehmo look ei oo mun tyylinen), Yvonne Strahovski ja Alexis Bledel (hups, siinä oli seitsemän, junaa on hankala pysäyttää, ku se alkaa liikkua XD)

14. Jos sinulla olisi 1 000 000€ tuhlattavana, kuinka tuhlaisit sen?

Ostaisin itelleni kivan asunnon ja sisustaisin, miten haluan. Ostaisin sellasen vaatekaapin, kun haluan. Antaisin perheelle vähän ja säästäisin jonkun verran. Loput laittaisin ympäristön suojeluun.

15. Jotain mitä kaipaat.

Partiokämpällä hengausta hyvällä porukalla.

16. Listaa 10 ihmistä, eläviä tai kuolleita, jotka haluaisit kutsua päivälliselle. Mitä kuuluisi menuun?

Hui kamalaa päivällinen! Siellähän täytyisi ehkä jopa puhua jostain! Menu olisi lettuja tai jotain muuta hyvää ja rentoa. Vieraat sitten? Tämä on todella hankala kysymys. No ainaki toi kaveri, jonka menetystä kadun! Vaik ois kyl hurjan jännää nähä se taas ja jutella sille. Sit kaks tiettyä kivaa kaveria. Sit ehk Michelle Obama, koska se vaikuttaa niin kivalta ja se on niin fiksu ja mahtava tyyppi, että ois kiva kuunnella sen juttuja ja se varmasti osais myös hyvin small talkata, jos keskustelu ei meinais alkaa. Okei, siinä on neljä. No, sit voisin kutsua Greta Thunbergin, koska seki on tosi mielenkiintonen ihminen. En kyl tiiä, tulisko se, koska se on niin tiukasti lentokoneita vastaan ja ruotsinlaivatki on tosi epäympäristöystävällisiä. Mutta toi on vaan yksityiskohta. Tuskin Michelle Obamakaan oikeesti tulis, jos kutsuisin sen, joten ei keskitytä siihen.

Viis ekaa oli semi helppoi. Mut sit, hmmm... Jos sais kutsua fiktiivisiä hahmoja, niin kutsuisin Sansa Starkin ja Tyrion Lannisterin. En ny tiiä, lasketaanko niitä, mut siin ois jo seitsemän. Jos ne ei kelpaa, nii niiden tilalle vois tulla vaikka pari mun kaveria lisää. Sit George R. R. Martin ois kiinnostava tavata. Ja hei! Noit tyyppei tolta mun kuolauslistalta! Voisin kutsuu vaan kymmenen siitä ja jäädä ite kärpäseks kattoon päivällistä ;))

Nonnih, semmonen. Hatunnosto niille, jotka jaksoivat lukea (tai kelata) tänne asti. Tässä oli aika paljon työtä, mut oli kyl taas kiva hiukan pohtia asioita. Toivottavasti tätä ei ollu ihan tuskaa lukeakaan. Hyvää alkavaa viikkoa kaikille!


 - Unisiipi  | Kommentit (1)Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.
Hei kaikki kummitukset
07.07.2019 13:34 | Unisiipi

Huomenta. Vaikka ei nyt oikeastaan ole enää aamu. Mutta aamusoittolista soi silti yhä, eli aamuksi tämä lasketaan. Niinpä: huomenta kaikki te kummitukset, jotka täällä vielä olette. Muita täällä tuskin enää käykään. 

Mul oli täs joku ajatus. 

Niin. Mun elämä on muuttunu tässä vajaassa vuodessa nyt tosi paljon. On tullut koira, kirjotin lukiosta itteni ulos, hankin ajokortin, sain opiskelupaikan toisesta kaupungista, vanhemmat eros ja vielä on vuotta jäljellä. Hui. Ihan ku se, joka näistä asioista päättää, ois todennu, että mun parin vuoden tapahtumat on unohtunu, joten pakataanpa ne nyt yhteen vuoteen. Kaipa tää 18-vuotis vuosi on sellanen, että tapahtuu paljon. 

Täs seuraavan kahden kuukauden aikana muutto ekaan (melkeen omaan) kotiin edessä. Koti on äidin omistama ja sinne tulee jotain sen toimistokamoi, mut muuten se on ihan mun. Ku on kuitenki toisella paikakkunnalla niin ei äiti siel koko ajan hengaa. Joskus tulee viikonloppusin kylään hoitamaan asioitaan, mutta sit saa kyl luvan laittaa viestiä kunnolla ajoissa. 

Ja sit on itse yliopisto-opiskelun aloitus. Hui kauhiata. Pitäis löytää uudet kaverit ja on uusi (vanha) kaupunki ja kaikkea. Toivottavasti opiskelukohde on sellanen, että kiinnostaa oikeasti. Ainaki nyt ku luen kurssien kuvauksia nii oon ihan kikseis, mut saa nähdä miten sit ku oikeesti alkaa niiden suoritus. Ei auta ku toivoa parasta. 

Mites sit tämän elämänkolon tilanne ku suntuubi poistuu. Tbh se on vasta ens kesänä ja kaikki nyt jo muuttanu pois, mitä en ihan ymmärrä. Tietysti sitä täältä on lähdettävä, mutta turhaan hurjalla kiireellä. Ite en viel tiedä, mitä teen tälle. Kaikelle tälle. Oon surkea tekemään ulkkia ja oikeesti oma motivaatio sellaseen on myös ihan nolla. Tai siis et miks turhaan lähtisin sellasta opiskeleen jos vaan omaan ulkkaani haluan ja voin käyttää sen ajan paremminkin. Mistä sit repäsen ulkan jos en ite tee? Se onki hyvä kysymys. Saa nähdä :D Sit viel pitäis perehtyä uusiin sivustoihin. Yh.

Muutenkaan en tiedä, mitä tekisin kirjottamisen kanssa. En oo kirjottanu vuoteen melkeen mitään. Uudelleen alottaminen on sitä hankalampaa mitä kauemmin kestää(aka valitan ja kitkutan vaan). Ja vaikka joskus alanki taas kirjottaa, en tiedä alanko silleen miten tääl oon tehny, että julkasen heti yhen luvun kirjotettuani. Vai et yrittäisinkö professionaalisemmin et kirjottaisin pari kertaa uudestaan ym. Et siin mieles en ees tiiä haluanko tarinasivustoa. Ja sit on kaikki nää vanhat tarinat, joille en tiedä mitä tekisin. Jonnekin ne säilön varmasti, mutta et onko se sit driven pimeä puoli vai oikeasti joku julkinen sivusto nii se on ihan asia erikseen. 

Blogin alotus ois yks vaihtoehto. Mutta oon aika huono kuvaamaan, enkä halua välttämättä paljastaa omaa nimeäni ym. Voihan sitä blogia tietysti ilman noitakin pitää mut nii, täytyy harkita. Ja riittäiskö mul sit sisältöä sellaseen. Kiinnostaako ketään kuunnella mun horinoita :D 

Tällästä päivittelyä elämästä ja jatkoajatuksista. Ilmoittakaa ihmeessä kommenteissa elossa olostanne, jos joku elävä tänne eksyy! Ja voi ehotella tai esittää toiveita. Sit eri asia kuuntelenko niitä c:< Mut hei lupaan ainaki lukea ne ;) Jos tulee viel muita ehdotuksia noiden mun pohtimien romppiksen jatkosuunnitelmien lisäks nii heittäkää niitäki! Kaikki apu ideoinnissa otetaan vastaan!

Näkemisiin taas sinne vuoden päähän ku taas postailen jotain :'D


 - Unisiipi  | Kommentit (2)Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5. Pisteet: 5.000
Jos olisin...
20.04.2019 21:51 | Unisiipi

En ole käynyt täällä pitkään aikaan. Eikä nyt ole tarkoitus tehdä parannusta tai paluuta tai muutenkaan puhua asiasta. Näin tämän haasteen I Wonderlanissa ja halusin tehdä myös. Alunperin tämän on tainnut tehdä Paperiviilto. En haasta ketään, napatkaa jos satutte tänne eksymään ja tehkää itse (vaikka ette julkaisisi minnekään), koska tämä oli kovin hauskaa tehtävää. Mukava nähdä, että tällaisia ketjuja taas kiertelee!

1. Jos olisin eläin, olisin... kilpikonna, sellainen suuri joka ui valtameressä kilpikonnaparvessa (jos edes on olemassa kilpikonnaparvia, sitä en tiedä)

2. Jos olisin väri, olisin... vihreä, se on varmaan kaunein väri, jonka tiedän

3. Jos olisin kasvi, olisin... mänty

4. Jos olisin kirja, olisin... self help kirja, josta ei olisi paskaakaan hyötyä

5. Jos olisin ruoka, olisin... tomaattisoijarouhekastike riisillä

6. Jos olisin mauste, olisin... joku todella turha mauste, jota ei koskaan käytettäisi. En tiedä mausteiden nimiä, kun en niitä käytä

7. Jos olisin juoma, olisin... vettä

8. Jos olisin fiktiivinen hahmo/olento, olisin... noita

9. Jos olisin vuodenaika, olisin... loppusyksy, juuri ennen talvea, marraskuun lopulla

10. Jos olisin vuorokaudenaika, olisin... kello 23:59

11. Jos olisin rakennus, olisin... vanha lato

12. Jos olisin huone, olisin... takaoven luona oleva pieni eteinen, jonka kautta ei oikeastaan enää kuljeta vaan siellä vain säilytetään tavaroita

13. Jos olisin huonekalu, olisin... käsintehty puinen lipasto, jossa säilytettäisiin kaikenlaisia tavaroita

14. Jos olisin esine/asia, olisin... no se lipasto. Tai sitten todella lämmin viltti

15. Jos olisin luonnonpaikka, olisin... aarniometsä

16. Jos olisin taivaankappale/-ilmiö, olisin... sade

17. Jos olisin kirjoitusfontti, olisin... calibri leipäteksti

18. Jos olisin soitin, olisin... en erityisemmin tiedä soittimista. Sähkökitara 

19. Jos olisin musiikkikappale, olisin... en muista kappaleita ja suosikki vaihtelee niin usein. Jos olisin jokin muu kuin ihminen, en todellakaan olisi musiikkikappale

20. Jos olisin auto, olisin... autoistakaan en tiedä. Pienenä halusin jaguarin, eli sanotaan sellainen

21. Jos olisin jokin muu kulkuväline, olisin... raitiovaunu

22. Jos olisin liikuntalaji, olisin... juoksu

23. Jos olisin vaatekappale, olisin... villapaita

24. Jos olisin tyylikausi, olisin... en tiedä näitä

25. Ja vielä lopuksi, jos voisin olla ihan mitä tai kuka tahansa, olisin... lintu. Kliseinen vastaus, mutta jos olisin puoliksikaan niin vapaa, kuin kaikki puhuvat lintujen olevan, olisin iloinen

 


 - Unisiipi  | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5. Pisteet: 5.000
Fangirl moment!
24.02.2019 20:12 | Unisiipi

Maailmanloppu on lähempänä kuin uskotkaan. Sen voi ymmärtää, jos kiipeää korkealle kalliolle Helsingin Pasilassa ja osaa katsoa oikein.

- Suomen kuvalehti

Aina kun äiti suosittelee jotain, toimi vikisemättä niin. Ihme, kun en ole jo oppinut. Tätäkin ensin ajattelin, että ehkä skippaan, onpa kamalan pitkä teksti. Äiti kysyi tunnin päästä, olenko jo lukenut. Kaipa se sitten on pakko lukea, jos äiti noin pakottaa. Ei mutta heei siinähän on äänite-vaihtoehto! Voin kuunnella samalla, kun pelaan!

Ai että oli ihanaa pitkästä aikaa kuunnella taas jotain uutta ja kiinnostavaa ja HITAASTI. Siis kaikki youtubessa puhuvat niin helvetin nopeasti, siitä on hankala löytää mitään tunnelmaa. (okei, en ole kokeillut noita asmr juttuja, niistä en tiedä, ovatko rauhallista puhetta ja samalla silti asiaa) Muutenkin ihana kuunnella jotain vaihteeksi suomeksi, kun niin paljon tulee kuunneltua englanniksi kaikenlaista. 

Sitten vielä tämä asia, mistä puhutaan. En osaa ottaa kantaa mitenkään järkevästi muuta kuin että hyvää asiaa ja hienosti esitettynä. Laadukas journalismi on vain niin nautinnollista. Saisikohan sitä asmr versiona, hmm...

Suosittelen! Jos sulla on osunu silmään/korvaan viimeaikoina jtn kiinnostavia lehtijuttuja, linkkaa tohon alle. Mielelläni opin aina vähän jotain uutta cx


 - Unisiipi  | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.
Käyttäkää koulua hyväksi lapset
23.02.2019 19:55 | Unisiipi

Meiän koulussa on ihana väritulostin, jota oon pahoinpidelly viimeset kolme vuotta. Jos teillä saa ilmaiseksi tulostaa niin toimikaa! Nimimerkillä: lähdin jo virallisesti koulusta, mutta tässä suunnittelen tulostavani koko loppukevään siellä kaikenlaista säästöön tulevaa varten.

Tykkään käyttää kuvia bujossani, ja vaikka koulun tulostimien laatu ei ole maailman paras, se on silti tosi hyvä ja kelpaa hyvin tohon tarkotukseen. Kuviahan voi käyttää vaikka mihin muuhunki. Pari ideaa: tässä, tässä, tässä ja tässä. Tai sit niitä voi hilloa kansioon mahdollista tulevaa käyttötarkoitusta varten ;))

Koska en tiedä, mihin noita kuvia haluan joskus käyttää, yritin etsiä paikkaa, josta saisi ilmaiseksi kuvia, joita saisi myös julkaista halutessaan. (mitään suunniteltua julkaisupaikkaa ei tosiaan ole, mutta mistäs sitä ikinä tietää, mihin elämä vie) Päädyin Unpslashiin. Jos ymmärsin tekijänoikeusehtoja oikein, mitä vaan kuvia, joissa ei näy ihmisen kasvot niin että hänet tunnistaa, saa käyttää omiin julkaisuihin. (suositeltavaa toki mainita kuvan ottaja, säästän nämä mahd. tulevaa varten drive-kansioon) Mikäli kiinnostaa tällasest kuvat niin mene ihmeessä kattomaan! Ja jos huomaat, että ymmärsin tekijänoikeusasiat väärin, tule ilmoittamaan siitä mulle. Haluan toimia näissä asioissa reilusti.

Kannattaa tulostaa pienemmissä erissä eri päivinä, niin ei herätä turhaan huomiota. Meillä koulussa ainakin sääntönä, että max. 10 värillistä paperia per naama per kuukausi, mutta ei kukaan tätä valvo. Kunhan pitää matalaa profiilia kirjastossa tulostaessa, eikä seiso siellä tulostimella kymmentä minuuttia sataa sivua odottamassa, niin ei ne tädit mitään huomaa. 

Noniin, nyt olen jakanut syitä tulostaa kuvia ja paikan, josta saa hienoja kuvia ilmaiseksi. Sitten vain mars koululle tulostamaan! 


 - Unisiipi  | Kommentit (1)Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.©2019 Ajatusteni romukoppa - suntuubi.com